– Rädda Charles liv!

2007-02-14 13:07:36
Torsdagen den 8 februari greps Charles Bewa Belklibe av polis. Han sitter nu i häktet på flyktingförvaret i Märsta, med risk för utvisning.

Flyktingar från Kongo snabbinkallade då en protest vid integrationsminister Nyamko Sabunis kontor. Sabuni kommer ursprungligen från Kongo och borde veta att Charles liv är i fara. Charles är den första flykting från Kongo som riskerar utvisning sedan Sabuni blev minister.
Men trots att vi i förväg talat med Nyamko Sabunis pressekreterare vägrade hon att komma ut. Inte ens tio minuter kunde hon avvara! Dessutom vägrade hon att boka en ny tid. Detta kom med i ett inslag om vår protest i SVT:s Rapport samma kväll.

Vårt brev

Detta är vad vi skrev i brevet till Nyamko Sabuni:
• I Kongo pågår den värsta humanitära katastrofen i världen, enligt Jan Egeland, FN:s biträdande generalsekreterare. 1 200 människor dör varje dag.
• Flyktingar som utvisats till Kongo har arresterats, torterats, dödats och försvunnit.
• Migrationsverket påstår att Kongo nu är demokratiskt efter valen. Men så sent som i förra veckan dödades 135 demonstranter i det påstått lugnare västra Kongo. Högste ansvarig för detta är president Joseph Kabila.
• Flyktingar riskerar att deporteras till Kongo där de torterats, förlorat släktingar och är efterlysta.
Vi kräver att utvisningarna till Kongo stoppas, på samma sätt som vad gäller t ex Somalia och Irak. På sista tiden har även flyktingar från Sudan, som varit i samma situation som flyktingar från Kongo, fått uppehållstillstånd.
Rädda Charles liv!

NY PROTEST

Kampen fortsätter. Fredagen den 16 februari genomförs en ny demonstration utanför flyktingförvaret i Märsta.
Samling på Stockholms central 11.00, för att ta pendeltåg mot Märsta.
Mulenga Faucon

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!