Rädda hyresrätten

2011-09-07 16:57:35


Nätverket Rädda hyresrätten samlade till demonstration den 5 september, mot Moderaternas beslut om att sälja ut Svenska bostäders lägenheter i Kärrtorp och Bredäng.

Den 5 september samlade nätverket Rädda hyresrätten till en timmes demonstration mot att moderatstyret i Stockholms stad beslutat att sälja ut kommunala Svenska bostäders lägenheter i Kärrtorp och Bredäng till privata aktörer.

Flygblad delades ut till förbipasserande och till dem som skulle på kommunfullmäktigesammanträdet.
Vänsterpartiet delade ut ­flyers och berättade att de skulle ­rösta emot, men trodde inte de skulle vinna mot majoriteten. Det som behövs nu är en man ur huse-demonstration för att försvara allmännyttan och rätten till bra och billiga bostäder utan privata vinster.

Kom och demonstrera den 26 september klockan 17.00, Stockholms stadshus.
Ruben Derkert

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!