Riv upp FRA-lagen

2008-06-30 21:27:31

foto: Anamaria Elmelid
1 200 personer demonstrerade i Göteborg mot FRA-lagen.

Den 28 juni kl 12 avgick en stor demonstration från Gustav Adolf torg i Göteborg. Över 1 200 personer deltog i den mäktiga demonstrationen. Stämningen var taggad och slagorden ljöd. "Vi vill inte ha FRA" och "FRA inte bra".

Kalle Vedin från Ung Pirat var konferencier och förklarade att demonstrationen var partipolitiskt gränsöverskridande, vilket visar på ­frågans allvar. Max Andersson från mp som röstade mot lagen i riksdagen mena­de att den strider emot deklarationen om de mänskliga rättigheterna.
Josefin Malmgren från luf fick applåder då hon sa att hon skämdes för att vara folkpartist och ­funderade på att lämna partiet.
Flest applåder och avbruten gång på gång av demonstrationens jubel blev Rättvisepartiet Socialisternas talare Kristofer Lundberg, som betonade att vi aldrig har fått någonting gratis.
– De rättigheter vi har idag är ett resultat av arbetarklassens ­kollektiva kamp. Rättigheter vi inte kan ta för givna, utan som måste försvaras av kollektiv kamp.

Vikten av gräsrotsrevolt

Lundberg påpekade vikten av en gräsrotsrevolt underifrån för att riva upp lagen.
Det stora demonstrationståget avslutades på Götaplatsen, där vänster­partiets Hans Linde talade. Nu fortsätter kampen mot den statliga övervakningen.
Sandra Glännman
Anamaria Elmelid

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!