”Rör inte vårt helgtillägg”

2009-09-02 16:04:33
– Den 10 september ska Socialdemokraterna ställas mot väggen för sina lönesänkningar. Vi kommer inte att ge dem en lugn stund förrän förslaget dragits tillbaka, säger David Hedberg, undersköter­ska och medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.

Som Offensiv tidigare skrivit om vill den socialdemokratiska majoriteten i Luleå kommun säga upp det lokala kollektivavtal som ger något högre lön för vård och omsorgspersonal som jobbar helger. Avtalet kom till på 1990-talet, när det så kallade kallortstillägget avskaffades.
Protesterna har växt se­dan förslaget väcktes. I förra veckan delades ett öppet brev ut vid den socialdemokratiska så kallade arbetarekommunens möte. Brevet fick uppmärksamhet både i dagspress och TV.

– Nästa steg blir en stor demonstration utanför socialdemokraternas kommunfullmäktige- grupps möte den 10 september.
Ett år innan valet finns alla möjligheterna att med stora protester tvinga S-ledningen att backa, säger Carolina Löf, vikarie inom äldreomsorgen i Luleå.

Jonas Brännberg

Demonstrera för helgtillägget!

Vi ska inte betala kapitalismens kris!
Utanför Strand (för marsch till Stadshuset)
torsdag 10/9 kl 17.00

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!