Röster från demonstrationen

2012-05-30 19:34:33

foto: Sebastian Olsson
Kaj Sylegård.

Nils Råstander, Brevbärare i Skarpnäck distrikt:
– Där jag jobbar är det extremt underbemannat. Cheferna bryter hela tiden budgetramarna när det gäller hur mycket man får dela ut, bara allt delas ut. Det går ju självklart ut över oss – vilket gör att vi får större områden. Många är ju timanställda, precis som jag, vilket gör det ­svårare att säga ifrån. Snittövertiden på en vanlig arbetsdag på min arbetsplats motsvarar två heltidsanställda vilket visar på det orimliga i situationen.

David Norman, Postsorterare, bemanningsanställd:
– På min arbetsplats är det väldigt få med fast anställning och de flesta jobbar inte för posten utan på Proffice eller via andra bemanningsföretag. Detta gör det väldigt svårt att organisera sig fackligt. Jag är själv inte fackligt aktiv, men funderar på att bli det. Det känns som något väldigt stort att se så många människor här i dag. Det känns som att det är på väg att hända någonting väldigt upplyftande och det är verkligen på tiden att facket gör något.

Kaj Sylegård, Brevbärare i Älv­sjö distrikt.
– Där jag jobbar är det ständigt underbemmanat. Det är väldigt frustrerande, speciellt när posten hela tiden har olika kampanjer för mer dialog uppifrån och ner med sina anställda –  som den ­senaste som posten hade, Framtidsdialogen, som var ett skämt.
– Klart att man inte får något förtroende för Posten när vinstmaximeringen ökar samtidigt som perso­nalstyrkan blir mindre (sic!) och arbetsbördan större, plus att postmäng­den ökar. Det är ett stort hyckleri som Posten håller på med. Antingen får brevmottagarna bra service och vi brevbärare normala distrikt eller så får ingen någonting i slutändan. Förutom utsliten personal och dåligt levererad post.

Intervju: Ruben Derkert

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!