Rött Forum Luleå mobiliserar mot ACE

2017-05-17 23:44:46


Delta i protesterna mot den stora ACE-övningen.

Efter ett lyckat 1 maj, då en entusiastisk manifestation hölls med kort varsel, går Rött Forum i Luleå vidare med att mobilisera mot krigsövningen ACE.

På det senaste mötet bestämdes det att ordna en demonstration den 27 maj. Arctic Challenge Exercise är en gigantisk internationell krigsövning där bl.a
USA, Frankrike, Norge och Finland deltar. Från den 22 maj till den 2 juni blir norra Finland, Sverige och Norge en jättelik krigslekplats.
Flera initiativ till protester finns i samband med att övningen pågår och Rött Forum planerar att stötta dessa och hoppas på att kunna samla till en aktion som betonar behovet av masskamp mot krig, terror och förtryck. Nätverket hoppas på att samla till fler aktioner framöver. ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!