Saab i Trollhättan drar ned på driften

2008-10-29 17:16:37
173 varslas om uppsägning på bemanningsföretag i Trollhättan. I samband med Saabs omställning från tvåskift till ett skift från den 8 december kommer inhyrd personal att försvinna från fabriken i Trollhättan.

Adecco varslar alla 98 tillsvidare­anställda och Manpower varslar 75, samtidigt som de visstidsanställda inte kommer att få förlängda kontrakt.
Detta drabbar främst unga arbetare med relativt kort arbetslivserfa­renhet, vilket gör det ännu svårare för dem att hitta nya jobb.
Under vecka 44 har det varit stopp i produktionen och en oro bland ­saabanställda sprider sig om kommande varsel. Omställningen av produktionen från två till ett skift och den ökade sekvenstakten från 28 till 38 bilar i timmen kommer att innebä­ra en ökad belastning på den befintli­ga personalen.
Detta har skapat ett rejält missnöje på golvet.

Ammar Korshed

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!