Sämre a-kassa och dagsböter

2006-11-15 14:55:08
Som om attackerna på arbetslösa inte är tillräckliga, nu vill finansminister Anders Borg att arbetslösa som ”inte söker tillräckligt många jobb” ska få böta genom att få en dagersättning bortdragen.

– Det är ren och skär klasspolitik som högerregeringen för. Vi arbetslösa får betala för att överklassen ska berika sig. Att vara arbetslös är att redan leva på marginalen och vända och vrida på varje krona, detta slår hårt mot oss, säger Peter Henriksson, arbetslös.
Borgarnas politik är inte att skapa fler jobb utan att slå på dem som inte har jobb, det är det som deras jobbpolitik går ut på.
– Högre krav på arbetslösa är orimligt när det inte finns jobb. Mindre pengar till arbetslösa skapar inte jobb utan bara större utslagning. Frågan är hur många dagar Anders Borg varit arbetslös eller provat att leva på den ersättningen, undrar Peter.

Ge regeringen sparken

Peter är dock övertygad att de hårda attackerna snart kommer att väcka en ilska med stormstyrka.
– Det går inte i längden att attackera och attackera, arbetslösa ser hur de får det sämre medan redan rika får det än bättre – detta kommer att explodera i protester så småningom.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!