Schas! Rör inte LAS! – demonstrera mot januariavtalets orättvisor 18 april

Seko Stockholm ordnade möte om LAS den 29 februari (Foto: Arne Johansson).

av Arne Johansson // Artikel i Offensiv

Även en del fackliga företrädare har aningslöst nappat på arbetsgivarnas Flexicurityargument att det är ”viktigare med omställningstrygghet än anställningstrygghet”.
– Då har de inte förstått att tur­ordningsreglerna är en motor för kompetensutveckling, underströk Mats Wingborg med all tydlighet i sitt inledande föredrag på Seko Stockholms viktiga möte med rubriken ”Schas! Rör inte LAS” på ABF-huset i lördags.

Utan turordningsreglerna skulle maktbalansen förändras till fackets nackdel på ett förödande sätt. Om det var också både Jan-Olov Carlsson som bjudits in från IF Metall på Volvo Umeverken för att berätta om den budkavle mot försämringen av LAS som klubben sprider på landets arbetsplatser, de andra i panelen och de cirka 50 närvarande också eniga om. 
Mötet avslutades med ett brandtal från Seko Stockholms ”aktionsansvarige” Viktor Risling om nya aktioner i Stockholm, först med en flygbladsutdelning utanför LO-borgen den 11 mars och sedan till Manifestationen mot januariavtalets orättvisor på Sergels torg, lördagen den 18 april, med start kl 14.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!