SD-rasisterna i de privata skoljättarnas famn

2016-10-21 15:37:33

foto: News Öresund / Flickr CC
Man kan inte ha rasism utan kapitalism.

Det rasistiska högerpartiet Sverigedemokraterna vill ha fler friskolor och ser gärna att de privata skoljättarna kan göra fortsatta och ännu större vinster.

SD-rasisterna tävlar numera med övriga högerpartier om vem som är vinstlobbyns främsta språkrör. När det sipprade ut att regeringens vinstutredare Ilmar Reepalu eventuellt tänkte föreslå ett ihåligt vinsttak gick SD:s ekonomiska talespersom Oscar Sjöstedt i taket och mässade till Svenskt Näringsliv i stormande bifall om hur han och partiet var ”djupt allergisk mot den sortens socialism”.  
Det är samme Oscar Sjöstedt som skryter om alla sina många vänner i ”näringslivet” och som fångats på film när han skrattande berättar hur hans tyska nazistiska vänner på Island brukade sparkade får och kallat dem ”judar”.

Föga förvånande har SD gjort klart att man tillsammans med högeralliansen kommer att stoppa alla förslag om vinstbegränsningar. Partiet vill dessutom se att flera privata välfärdsbolag på börsen och att skolföretag får ta ut vilka vinster man vill.
SD sitter i famnen på Academedia, som finns på börsen sedan i somras och som gör en vinst på 5 051 kronor per elev och år.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!