Sd:s nya rasistiska kommunprogram

2007-10-31 13:55:56
Sverigedemokraternas nya program för kommunerna renodlar partiets rasistiska ideologi och politik.

I ett nytt kommunalpolitiskt program föreslår partiet att kommunerna årligen ska upprätta ett så kallat mångkulturellt bokslut.
Tanken är att spela ut invandrare mot äldreomsorg eller skola.
Grunden är klassisk rasism – även om sverigedemokraterna i sitt program har bytt ut ordet ”ras” mot ordet ”kultur”. Istället för ”rasblandning” använder sig av man begreppet ”mångkultur”.
Partiet föreslår olika former av kommunala stöd för att främja ”den svenska kulturen”, samtidigt som man på olika sätt vill bekämpa andra kulturer och ”mångkultur”.
Den offentligt finansierade konsten ska ha ”folklig förankring” och lyfta fram det nationella ”kulturarvet”.
Samtidigt vill man avveckla stöd till föreningar som ”stödjer invandrares ursprungliga kultur och identitet”. Grunden är ”assimilering” istället för ”integration”.

Språkförbud

Sverigedemokraterna skriver att: ”Endast svenska skall, med undantag för till exempel språklektioner, tillåtas som samtalsspråk i skolan”. Samtidigt vill man att hemspråksundervisningen avskaffas och att kommunala språktest införs. Kommunal information och service ska endast ges på svenska.
Kommunen ska delta mer i firandet av ”svenska” högtider, samtidigt som man vill förbjuda mångkulturella lovdagar i skolan.
Också sverigedemokraternas hets mot islam slår igenom på kommunal nivå. ”Kommunen skall utöva påtryckningar på staten så att inga andra religiösa friskolor än de som är baserade på judisk-kristen tradition tillåts”, skriver man.
Ritualslaktat kött ska inte serveras och heltäckande slöja förbjudas i skolan. Man vill förbjuda byggande av moskéer men ge extra bidrag till de som bygger hus i traditionell svensk stil!
På kommunalpolitisk nivå blir det också tydligt att sverigedemokraterna spelar dubbelt genom att å ena sidan försöka framstå som ”män och kvinnor av folket” och å andra sidan stödja högeralliansens nyliberala politik.

Högerpopulister

Sd stödjer huvuddragen i de nedskärningar som genomförts på kommunal nivå. Kommunens budget ska gå med överskott, privata alternativ ska släppas in i kommunal verksamhet och man ska ”prioritera kärnverksamheterna”.
Hyresrätter ska kunna omvandlas till bostadsrätter och man vill se en särskild satsning på småföretagare.
Dessutom är man för vårdnadsbidrag. Sd står för en ekonomisk politik vars grunder har utarbetats av kommunala nedskärarpolitiker från både moderater och socialdemokrater.
Utvecklingen i Landskrona, där sverigedemokraterna blev tredje största parti 2006, visar vad sd-populisterna prioriterar när det kommer till kritan.
I Landskrona styr m, fp och miljöpartiet (!) med stöd av sverigedemokraterna. Stefan Olsson, ledare för sd i kommunen, medger i Dagens Nyheter att många av deras väljare är besvikna.
De som röstade på sverigedemokraterna i protest mot toppstyrning, fiffel och nedskärningar har fått nya pampar.
Patrik Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!