Seger: Ezzat Dolatabadi får asyl

2013-03-13 14:49:55
Den fackliga aktivisten och politiska flyktingen Ezzat Dolatabadi har nu fått permanent uppehållstillstånd.

Asylrörelsen Stockholm har kampanjat och engagerat sig i hans fall ända sedan hans asylansökan först, skandalöst nog, fick avslag. Kampan­jen var fackligt inriktad och fick stort gehör.
Ett stöduttalande för Ezzat togs upp och antogs först av Kommunals representantskap i Stockholms län och sedan av hela LO-distriket. Kommunalarbetaren och Byggnadsarbetaren (Ezzat är medlem i Byggnads) skrev om kampanjen.
Ezzats fall togs också upp i det fackliga upprop ”Vi vägrar ­medverka vid tvångsutvisningar” som Asylrörelsen Stockholm har tagit initiativ till. Uppropet antogs av Kommunal sektion 30, Kommunals arbetsplatsombud på Nobinatrafiken, Lärarför­bundets avdelning i Boden, Kommunals klubb i Hässelby-Vällingby och SEKO Post Skärholmen-Häger­sten. Kommunal Stockholms län (representantskapet) antog ett liknande uttalande mot medverkan vid tvångsutvisningar.
Mattias Bernhardsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!