Seko i Västerbotten stödjer uppropet

2007-08-30 14:55:26
– Våra medlemmar attackeras av högerregeringen och därför har vi antagit uppropet, säger Håkan Johansson, fackligt och politiskt ansvarig för SEKO Västerbotten.

– Överhuvudtaget är det lite för tyst från vänstersidan. Både socialdemokraterna och vänsterpartiet, men också LO, borde säga ifrån mer mot en politik som går ut på att öka klyftorna i samhället.
Johansson reagerar mest mot centerpartiets ständiga hot mot arbetsrätten, men också mot det nya förslaget om att försämra för dem som är sjuka.
– Ett system där arbetsgivare tvingas sparka den som blivit sjuk leder till en arbetsmarknad med A- och B-lag. Vem vill anställa någon som fått sparken på grund av sjukdom? avslutar Johansson.

Patrik Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!