Seko i Västerbotten stödjer uppropet

2007-08-30 14:55:26
– Våra medlemmar attackeras av högerregeringen och därför har vi antagit uppropet, säger Håkan Johansson, fackligt och politiskt ansvarig för SEKO Västerbotten.

– Överhuvudtaget är det lite för tyst från vänstersidan. Både socialdemokraterna och vänsterpartiet, men också LO, borde säga ifrån mer mot en politik som går ut på att öka klyftorna i samhället.
Johansson reagerar mest mot centerpartiets ständiga hot mot arbetsrätten, men också mot det nya förslaget om att försämra för dem som är sjuka.
– Ett system där arbetsgivare tvingas sparka den som blivit sjuk leder till en arbetsmarknad med A- och B-lag. Vem vill anställa någon som fått sparken på grund av sjukdom? avslutar Johansson.

Patrik Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!