SEKO-manifestation mot MTR:s personalpolitik

2013-05-22 11:50:06
Den 27 maj anordnar SEKO klubb 111 i Stockholm en
manifestation mot MTR:s omänskliga personalpolitik.


Samling Rålambshovsparken ­klockan 11.00, för avmarsch till MTR:s huvudkontor klockan 12.00. (MTR är det privata företag som kör tunnelbanan i Stockholm).
SEKO klubb 111 skriver: ”De senaste dagarna har MTR valt att inte förlänga provanställningen, d v s ­säga upp många kundservicevärdar, för att företaget ska skicka till ägaren en ännu större vinst än dagens.
Det företag som vill skapa ’Världens bästa Tunnelbana där kunden är i fokus’ vill åstadkomma detta ­genom att även äventyra säkerheten för ­både kund och personal. Vilka kunder är det då som står i fokus kan man ­fråga sig, måhända det är den aktieägande kunden. Utöver detta har vår arbets­miljö för alla blivit sämre.
Utan oss fungerar inte tunnelbanan, oavsett hur fina olika mål och planer de än har. Alla för en och en för alla.”
Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!