Seko Stockholm stödjer Ung i Sverige

2017-09-14 21:16:36


Fler fack borde göra som Seko Stockholm och ge sitt stöd till flyktingungdomarnas kamp.

Regionstyrelsen för Seko Stockholm beslutade i fredags som första fackförening att stödja den kamp för att få stanna i Sverige som bedrivs av de afghanska ungdomarna i Ung i Sverige.

Det är ett oerhört viktigt ställningstagande där regionen verkligen visar allvaret av hela sitt stolta löfte att vara ”en kämpande socialistisk fackförening som alltid står på medlemmarnas sida, och som är delaktig i att bygga sociala rörelser för progressiv samhällsförändring”.
– Seko Stockholm stödjer de kämpande ungdomarna i Ung i Sverige, som med sitt exempel visar arbetarrörelsen värdet och vikten av att hålla ihop och stå upp för människovärdet, säger brevbäraren Gunnar Westin, som är vice ordförande, sekreterare och kommunikationsansvarig i landets största Sekoavdelning, som även omfattar Gotland.

Regionen hoppas nu att exemplet ska få snabb spridning inom inte minst LO-distriktet och uppåt i fackföreningsrörelsen.
– Vi uppmanar alla organisationer inom arbetarrörelsen, fackföreningar, partier och andra sociala rörelser att ansluta sig till kravet om att stoppa utvisningarna till Afghanistan, och att ställa sig solidariska och stödja de modiga ungdomarna i Ung i Sverige, säger Gunnar Westin, som hoppas att regionen även ska delta i den demonstration som Ung i Sverige manar till när riksdagen öppnar tisdag den 12 september.
Gunnar Westin deltog också när Ung i Sverige i lördags höll en manifestation i skuggan av LO-borgen på arbetarrörelsens historiska mark på Norra Bantorget på temat ”Vi bygger landet”, något som han kommenterade så här efteråt på Facebook:
”De unga flyktingarna i Ung i Sverige fortsätter sin strejk, nu på Norra Bantorget, med en tydlig vilja att knyta an till arbetarrörelsens tradition av internationell solidaritet. Förutom de egna kraven solidariserar sig de strejkande med ockupationen av BB i Sollefteå, och stödjer krav för viktiga reformer för arbetarklassen. Det är en kraftfull och rörande protest, där flyktingarna visar oss alla värdet och vikten av att hålla ihop och stå upp för människovärdet. Utvisningarna till Afghanistan måste stoppas! Seko Stockholms styrelse beslöt igår att ge Ung i Sverige vårt stöd.”

Seko Stockholms ställningstagande är en viktig vitamininjektion inför de demonstrationer den 12 september som nu ska organiseras med mycket kort varsel. ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!