Sittstrejken fortsätter i Luleå, sprids till Umeå

2017-09-27 21:01:51

foto: Siri Kjerrulf


I fredags genomfördes den andra sittstrejken i Luleå. Ett 70-tal gymnasieungdomar deltog, och en handfull andra lulebor anslöt också i solidaritet.

Muhammed Reza Rezaei talade på dari och föreslog att man, utöver strejken, skulle hålla en manifestation i stan inom kort. Strejken besöktes också av två kvinnor från Norrbottens Museum. Förutom att visa sitt stöd till ungdomarna sökte de berättelser om att vara på flykt till en kommande utställning.
Nästa vecka fortsätter strejken på Kungsfågeln kl 11-12, då man bland annat kommer att använda tiden till att måla banderoller och plakat.

Strejkarna i Luleå fick i veckan också det glädjande beskedet att unga i Umeå också planerar en rullande sittstrejk, inspirerade av Luleås exempel.
I Umeå börjar Ung i Sverige-Västerbotten en strejk på lördag den 7 oktober. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!