”Självklart fortsätter vi ockupationen!”

2012-05-30 18:47:36
Offensiv har pratat med Margareta Dahlqvist, en av många kämpar som sedan den 31 januari har ockuperat sjukstugan i Dorotea.

Vad har höjdpunkterna i kampen varit hittills?
– Oj, vad svårt! Det har ju varit många höjdpunkter, men det mest fantastiska är ändå det stora stöd vi fått. Både från företag och privatper­soner, människor skänker pengar, tid och mat till oss. Det har varit en stor uppslutning bakom oss, och även mediauppmärksamhet. Men att vanligt folk ger så mycket tid är nog störst. Vi demonstrerade den 30 april och gick till majbrasan, och då var vi omkring 120 stycken. Det är svårt att greppa hur stor uppmärksamhet vi har fått.

Vad kommer att hända härnäst?
– Nu jobbar vi med det här folkinitativet för en omröstning och upprivande av nedläggningsbeslutet. Vi behöver 22 000 namn, vilket är väldigt mycket med tanke på att vi är knappt 3 000 invånare.
– Det arbetet tar mycket tid, och särskilt det administrativa då ingen tidigare har gjort det här. Så vi gör ett riktigt hundjobb med det. Vi jobbar även med andra län och kommuner för att få upp det här på en högre nivå, det är ju inget landsting som inte drabbas av nedskärningar.
– Vi planerar också att följa upp olika saker och dyka upp på många saker för att visa att vi finns kvar. Och självklart så fortsätter ju ockupationen!, avslutar Margareta Dahl­qvist.
Josephine Landström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!