Sjukskrivningslagen måste rivas upp nu! – RS uppvaktar LO

2010-02-23 14:39:46
Onsdagen den 24 februari kommer Rättvisepartiet Socialisterna att lämna över listor med flera tusen namn till LO och genomför samtidigt en protest. Under rubriken ”Riv upp försämringarna i sjukförsäkringen” kräver vi att LO tar initiativ till en stor protestdag för sjuka.

– Regeringen måste pressas nu, vad de har gjort mot de svagaste i samhället. är helt oacceptabelt, säger Mikael Söderlund som själv drabbats hårt av den nya lagen. Han har tydliga MS-syndrom, har blivit utförsäkrad, tvingats skriva in sig som arbetssökande utan att vara arbetskapabel och förlorar uppåt tre tusen kronor i månaden.

– Vi kan inte vänta tills valet – det här måste rivas upp nu! Dels är det inte säkert att alla av oss överlever fram tills valet med den stora press och det lidande som den här nya lagen har försatt oss i. Dels måste våra röster höjas för att även den sk oppositionen i riksdagen ska förstå. Deras alternativ är alldeles för vagt.

Protesten startar kl 14.00

LO-borgen

Norra Bantorget

Regeringen har visat att den struntar i att människor får flera tusen kronor mindre att leva på, får ökade smärtor pga stressen att bli utförsäkrad och försöken att söka jobb, att sjukskrivna med deltidsjobb tvingas att säga upp sig, att försäkringskassans handläggare utförsäkrar utan att träffat personen i fråga, att sjuka har tvingats hämtas med ambulans från arbetsförmedlingen mm.

En sådan total nonchalans måste mötas med en massiv folkstorm, på gator och torg, vi är hundratusentals som drabbas eller har anhöriga som drabbas. Låt detta höras och synas!

Uppmaningen på en gemensam protestdag riktar sig även till patientorganisationer samt till PRO att ansluta för att ge röst åt pensionärernas missnöje.

rs@socialisterna.org

 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!