Skicka stöduttalanden!

2007-04-25 16:29:12
Lärarnas kamp för bättre arbetsvillkor och högre löner har pågått till och från sedan 2001.
70 procent av Irans nära en miljon stora lärarkår lever under fattigdomsgränsen: majoriteten tvingas till flera arbeten för att överleva och de flesta har ingen fast anställning, utan går på korttidskontrakt och timlön. I mars startade en ny våg av protester för bättre arbetsvillkor och löner.
Protesterna har spridit sig över hela landet, trots att den islamska regimen har svarat med massarresteringar. Många sitter fortfarade fängslade.
Söndagen den 29 april planeras en endags strejk i skolorna om regimen inte släpper de arresterade lärarna och tillmötesgår lärarnas krav. Man hotar även med rikstäckande protester som planeras till den 2 maj.
Lärarnas internationella fackförbund, och flera arbetarkollektiv från andra sektorer, såsom oljearbetarna i Khuzestan i södra Iran, har visat solidaritet med lärarna genom att skicka stöduttalanden.
Alla uppmanas att stödja lärarnas kamp i Iran genom att skicka stöduttalanden och ta upp det på 1 maj-demonstrationerna i Sverige.
Karim Noori
Lärare på Angeredsgymnasiet, Göteborg
Sänd stöd till: Karim.savalan@bredband.net kopia till offensiv@socialisterna.org

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!