SL kortar tågen

2010-08-11 17:11:04
”I höst kommer tunnelbanan att börja trafikeras med korta tåg på vardags- och helgkvällar på gröna linjen, samt trafikeras med korta tåg på röda och gröna linjen på söndagar. Risken för förseningar, trängsel och konflikter ökar.”
Det skriver SEKO klubb 119 i ett skarpt protestuttalande mot SL-ledningens beslut att bara köra korta tåg på kvällar och helger.

SL (Storstockholms Lokaltrafik) har beslutat att tunnelbanans gröna linjen ska trafikeras med endast två vagnar efter kl 21 på vardagar och efter kl 19 på lördagar.
Samtidigt ska röda linjen, precis som gröna linjen redan gör, trafikeras med endast två vagnar istället för med tre på söndagar.
Detta trots att ”SEKO och skyddsombuden har under en lång tid krävt trafikering med tre vagnar på söndagarna på gröna linjen då tågen alltid blir sena… Dessutom innebär så kallade korta tåg en ökad arbetsbelastning och stress för våra förare och ökad konfliktrisk för all personal i tunnelbanan”, skriver SEKO klubb 199 i sitt uttalande.
Fackklubben kräver därför att: SL stoppar sina planer på att införa korta tåg på gröna och röda linjen och att SL ser till att fullängdståg börjar rulla på gröna linjen under söndagarna.
Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!