Socialism eller barbari – stöd CWI

2016-10-19 11:30:15
Bokaktuella Rosa Luxemburg sade att världen stod inför socialism eller barbari. För miljontals människor är barbariet redan närvarande – just nu i Aleppo och på Medelhavet. 

Krig och flykt är liksom svält och diktaturer ett resultat av samhällssystemet. Kapitalismen bygger på utsugning av människor och natur. Den rikaste procentens vinster betalas av övriga 99 procents arbete.

Mot det kapitalistiska systemet står masskampen från arbetarklassen och dess allierade. De senaste åren har vi sett generalstrejker, torg­ockupationer, massdemonstrationer för klimatet samt mot kvinnoförtryck och rasism.

Motståndet behöver organiseras med en socialistisk politik. Över hela världen kämpar CWI:s partier och medlemmar för socialism.

Rättvisepartiet Socialisterna, som ger ut Offensiv, är den svenska sektionen av CWI. Vi inleder nu höstens insamling till CWI, för den internationella kampen för socialism.

Vårt mål är att samla in 50 000 kronor. Vi har hittills samlat in 5050 kronor.■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!