Socialisten och kämpen Ainur Kurmanov har fängslats i 15 dagar

2009-08-04 12:43:04

Ainur Kurmanov är en av de ledande i Socialist Resistance Kazakhstan, Rättvisepartiet Socialisternas systerorganisation. Ainur Kurmanov har fängslats för att ha organiserat ett “ej tillåtet” protestmöte den 22 juli. Protestmötet planerade att överlämna en namninsamling med krav om regeringens avgång till presidenten i Kazakstan, Nursultan Nazarbayev.

Detta är ingenting annat än en attack på en kompromisslös kämpe för arbetare, fattiga och ungdomar och kan inte accepteras. Sänd solidaritetsuttalanden till kri_ainur@mail.ru, skriv protester till ansvariga myndigheter i Kazakhstan gp-rk@mail.online.kz och kopior till Robert.cwi@gmail.com.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!