Socialister runt om i världen protesterade utanför ryska ambassader

2010-08-11 15:28:47
I veckan har svenska tidningar uppmärksammat den svåra miljökata­strofen som drabbar Moskva och vi har sett foton på tjocka och gifti­ga rökmoln som kväver staden och dess invånare.
– Samtidigt skövlar det franska företaget Vinci delar av det livsvikti­ga grönbältet Khininskiiskogen. Miljöaktivister som har protesterat mot den här skövlingen har mött det hårda förtrycket från den ryska polisstaten, säger John Tumpane, kandidat i valet till Göteborgs kommunfullmäktige för Rättvisepartiet Socialisterna.

Efter en demonstration i Moskva i lördags mot skogsskövlingen attackerades tre medlemmar i Rättvisepartiet Socialisternas systerorganisation i Ryssland av 15 fascister.
En medlem fick ögat skadat, den andra fick sy och den tredje, Igor Yasin, ledande medlem inom CWI, fördes till sjukhus med spräckt skalle. Dessa fascister agerar med fullt stöd av Putin-Medvedevs polisstat.

Med denna bakgrund demonstrerade medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna utanför det ryska generalkonsulatet i Göteborg och lämnade över ett protestbrev för att fördöma den ryska polisstatens för­tryck av oppositions- och miljöaktivister.
RS Göteborg

Även i Stockholm och i flera länder runt om i värl­den protesterade systerorganisationer till medlemmarna i den ryska sektionen av Committee for a Workers’ International (den international som Rättvisepartiet Socialisterna tillhör).

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!