Solidaritet med kampen i Colombia

Massornas kamp i Colombia möts av solidaritet världen runt (Foto: Johannes Lundberg).

av Johannes Lundberg // Artikel i Offensiv

I flera länder och städer har det genomförts manifestationer till stöd för kampen i Colombia. Lördagen den 8 maj var det Göteborgs tur att samlas bakom #SOSColombia på Gustav Adolfs torg. 

Slagord, musik och kortare spontana appeller hölls innan polisen avbröt samlingen med hänvisning till pandemilagen och restriktionerna.
Gruppen gick då 8 och 8 vidare till Domkyrkan. Lina Barrón läste känslomässigt upp namnen på personerna som dödats i protesterna. Manifestationen svarade efter varje uppläst namn; ”Kommer inte, mördades av polisen.”
Efter en stund rullade piketbussar in och manifestationen fick på nytt upplösas för att sedan utspridd gå upp till Götaplatsen där stödaktionen avslutades.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!