Solidaritet med kampen i Colombia

Massornas kamp i Colombia möts av solidaritet världen runt (Foto: Johannes Lundberg).

av Johannes Lundberg // Artikel i Offensiv

I flera länder och städer har det genomförts manifestationer till stöd för kampen i Colombia. Lördagen den 8 maj var det Göteborgs tur att samlas bakom #SOSColombia på Gustav Adolfs torg. 

Slagord, musik och kortare spontana appeller hölls innan polisen avbröt samlingen med hänvisning till pandemilagen och restriktionerna.
Gruppen gick då 8 och 8 vidare till Domkyrkan. Lina Barrón läste känslomässigt upp namnen på personerna som dödats i protesterna. Manifestationen svarade efter varje uppläst namn; ”Kommer inte, mördades av polisen.”
Efter en stund rullade piketbussar in och manifestationen fick på nytt upplösas för att sedan utspridd gå upp till Götaplatsen där stödaktionen avslutades.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!