Sommarjobben i Piteå räddas

2007-03-28 14:24:39
Under måndagen beslutade kommunfullmäktige att skjuta till 600 000 kr till nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning. Detta innebär att även de födda 1989 kommer att få sommarjobb 2007.
I lokaltidningen kan man läsa hur SSU ”hela tiden” bedrivit en intern kamp för att försvara sommarjobben.
Sanningen är att medlemmar från Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i själva verket satte press på SSU:s medlemmar under sina besök på Strömbackaskolan. Då RS kampanjat kände inte ens SSU:s ordförande i Piteå, Frida Heikki, till att 18-åringarna riskerade att bli utan jobb under sommaren.
RS välkomnar dock SSU:s interna kampanj mot egna partitoppen i kommunen, men framhåller också sin egna utomparlamentariska kamp som en viktig del i segern.
RS kampanj slutar dock inte här.
– Nu kommer vi att fortsätta att kampanja för att ungdomarna ska jobba under avtalsenliga löner, säger Samira Daher, RS Piteå.
– Piteå som det går så bra för (plus 47 miljoner kronor 2006) borde ju föregå andra kommuner med gott exempel och visa att man är beredd att höja lönerna, inte bara för ungdomarna utan för alla kommunanställda, avslutar Samira.

Johannes Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!