Springpride i Eskilstuna större än någonsin

2015-05-27 20:19:18

foto: Per-Åke Westerlund
Över 3 000 personer deltog i årets Prideparad i Eskilstuna.

Den 22 och 23 maj anordnades Springpride i Eskilstuna för nionde året i rad. Rättvisepartiet Socialisterna var på plats både på torget och i Prideparaden den 23 maj.

Fler än 3 000 personer deltog i årets Springpride som beräknas ha varit något större än tidigare år. Rättvisepartiet Socialisterna (RS) var där med flera medlemmar, som först höll ett möte där det gavs en rapport från partiets kongress förra helgen. På mötet diskuterades även framtida aktiviteter och möten i Mellansverige.
Därefter ställde RS upp ett bord med material på Fristadstorget, där många andra organisationer också hade bord och tält. Det fanns ett intresse av och en nyfikenhet på RS bland deltagarna. Frågan om folkomröstningen på Irland diskuterades bland annat, resultatet var  under lördagen ännu inte klart.

Vi sålde 24 Offensiv, åtta nya prenumerationer på tidningen och samlade in totalt 870 kronor. RS marscherade i paraden bakom en egen banderoll.
Det var fler åskådare i år än tidigare, vilket tyder på att frågan om hbtq-rättigheter har blivit större och mer omdiskuterad med resultatet att flera nya rättigheter har vunnits de senaste åren. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!