Stockholm: Sverigedemokraternas torgmöte stoppat

2010-09-17 09:58:02
Hundratals antirasister buade ut Sverigedemokraternas torgmöte i Stockholm på torsdagen. Trots att torgmötet med kort varsel hade ändrats från kl 15.00 till 12.00 blockerades det av så många protesterande att SD:s rasistiska budskap inte nådde ut.

– På ett fredligt sätt ska vi använda alla medel för att stoppa rasistpartiet Sverigedemokraternas torgmöte, skanderade Lina Thörnblom, fullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge, ut i megafonen följt av frågan: vad ska vi göra?
– Stoppa rasismen! svarade antirasisterna och skramlade med nyckelknippor eller blåste i uvuzelor.
Det var ett massivt polisuppbåd som gjorde allt för att skydda rasistpartiet och som slutligen eskorterade iväg SD:s företrädare.
– Vi använder oss av vår demokratiska rätt att protestera mot rasismen, Sverigedemokraterna är ett rasistparti med kopplingar till våldsamma nazistorganisationer och måste stoppas!

Se Aktuellts inslag (vinjett efter cirka 35 sekunder, inslag cirka 20.35 in i programmet).

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!