Stödaktioner för iranska flyktingar

2007-02-28 14:05:34
I fredags demonstrerade iranska asylsökande i Göteborg. Trots bitande kyla samlades cirka 150 personer i demonstrationen, som var full av liv med trummor och talkörer. På Gustav Adolfs torg hölls tal om asylrätten och situationen i Iran.
Första talare var Kalle Larsson från Vänsterpartiet som fördömde den islamiska regimen i Iran.
För Rättvisepartiet Socialisterna talade Kristofer Lundberg, som tog upp att asylpolitiken fungerar som statens rasistiska ansikte och om situationen för asylsökande från Kongo, Sudan och Iran, t ex Charles från Kongo som sitter inlåst på flyktingförvaret i Märsta.
Andra talare fanns på plats från Irans arbetarkommunistiska parti, Iranska flyktingars riksorganisation och Iranska kvinnors organisation. Nu måste kampen för asylrätten gå vidare!
Kaan Özsan

Iranska flyktingars riksorganisation genomförde en protestaktion på Sergels torg i Stockholm den 23 februari.
Inga utvisningar till Iran kan verkställas med tvång, men tiotusentals iranier befinner sig i Sverige utan uppehållstillstånd – och numera också utan rätt till bidrag, enligt Migrationsverkets nya praxis, förklarade Fariba Basiri.
– Jag är här för att protestera mot att svenska staten inte kan utvisa dem, men stoppar alla utbetalningar som ett sätt att tvinga dem att återvända, säger Abbas Rezai, en av demonstranterna.
Ulrika Waaranperä

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!