Stoppa avrättningen av Sakineh!

2010-09-30 14:10:20
Avrättningen av tvåbarnsmamman Sakineh Mohammadi Ashtiani uppsköts temporärt efter internationella protester. Hon var dömd att stenas för äktenskapsbrott, men hotas nu av hängning.

Situationen för Sakineh Mohamma­di Ashtiani har nu fått en öppning efter att Brasiliens president Lula Da Silva från ”Arbetarpartiet” PT meddelat Mahmoud Ahmadinejad att han önskar att den iranska regimen accepterar att sända Sakineh Mohammadi Ashtiani och hennes barn till Brasilien för asyl så att hon undkommer stening.
Hurvida Ahmadinejad antar Lu­las erbjudande är oklart, men det ökar oundvikligen pressen på den islamiska regimen.

Internationella kommittén mot avrättningar och Internationella kommittén mot stening, som varit engagerade i fallet, välkomnar den­na nya utvecklingen som kan rädda hennes liv.
Kampen mot avrättningen av Sakineh Mohammadi Ashtiani, som har förts internationellt, har åter­igen fört upp den iranska regimens brutalitet på dagordningen.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!