”Stoppa marknadshyra nu!”

”Ropen skalla, bostad åt alla!”. Det var blott en av många talkörer som ekade under dagens demonstration mot marknadshyra i Stockholm.

Nätverket Nej till marknadshyra, som Rättvisepartiet Socialisterna är en drivande del av, organiserade demonstrationen som inleddes på Sergels torg. Flera olika talare från en rad olika organisationer som utgör Nej till marknadshyra tog upp om marknadshyreshotet, behovet av organisering, av fortsatt kamp, att kampen redan har vunnit en jätteseger med att fri hyressättning i nyproduktion har skrotas, med mera.
Efter talen avgick demonstrationen mot Medborgarplatsen, där den spektakulära 100 meter långa banderollen som Skiftet producerat tillsammans med kampanjens aktivister vecklades ut. Talkörer avlöste varandra innan vi anlände till slutdestinationen Medborgarplatsen. Fler tal hölls även där innan demonstrationen avslutades.
Nu fortsätter kampen mot marknadshyra, hyreshöjningar, och alla former av attacker mot hyresrätten – för en social bostadspolitik där bostad blir en rättighet, ingen vara.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!