”Stoppa massakern på hemtjänsten”

2009-06-04 13:42:10
ArbetarInitiativet genomförde den 28 maj en lyckad protest mot den planerade nedskärningen i Rinkeby-Kistas hemtjänst.
En plan som, om den genomförs, i praktiken skulle kunna betyda att nästan 50 procent av tjänsterna i hemtjänsten försvinner.

Rättvisepartiet Socialisterna och ArbetarInitiativet har samlat in flera hundra namn på protestlistor för att överlämna dem till politikerna under protesten.
Budskapet var: Stoppa massakern på hemtjänsten i Rinkeby-Kista, annars lovar vi att komma tillbaka i protest med personalen, brukarna, de an- höriga och lokalbefolkningen vid näs­ta möte med stadsdelsnämnden den 17 juni.
Det hölls tal på Kista torg med några EU-kandidater för ArbetarInitiativet samt Arne Johansson och Gunnar Johansson från Nätverket Järvas Framtid.

Personal från servicehuset och hemtjänsten deltog också i protesten samt några pensionärer från Husby.
Demonstrationståget gick efter torgmötet rakt igenom Kista Galleria och väckte stor uppmärksamhet då talkörerna ekade bland butikerna. Väl framme vid stadsdelsförvaltningen överlämnades namnlistorna, men protesten är förmodligen inte slut än.
– Är det så att nedskärningarna inte dras tillbaka kommer ArbetarInitiativet att fortsätta mobilisera och då kan stadsdelsförvaltningen förvänta sig en stor protest utanför deras nästa stadsdelsnämndsmöte den 17 juni, sa Arne Johansson.
Lucia Collazos

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!