Stoppa nazisterna 10 december

2011-11-23 14:46:09
Flera nazistiska organisationer planerar en marsch genom centrala Stockholm lördagen den 10 december.

Marschen ska ersätta det nazisriska fackeltåg som har genomförts i Salem söder om Stockholm sedan år 2000.
– Nazisternas tåg är ett hot mot alla och måste stoppas. Alla antirasister, unga som gamla, måste mobiliseras till den 10 december. Fackföreningar, asylrörelsen, invandrarorganisationer, elever o s v behövs, säger Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Stockholm i ett uttalande.
RS deltar tillsammans med andra organisationer i mobilisering­en till Kungsträdgården kl 12.

Bakom nazistmarschen står bland andra Svenskarnas Parti (tidigare Nationalsocialistisk Front), Nationaldemokraterna och Nordengruppen, en ny grupp som leds av Magnus Söderman, tidigare führer i ”svenska motståndsrörelsen”.
Nazisterna uppmanar till samling på Mynttorget klockan 14. Men de har ännu inte fått polistillstånd. Marschväg och eventuell ny samlingsplats kan göra att den antirasistiska samlingen också behöver ändras.
Terrordådet och massakern på Utøya i Norge, liksom de nazistiska mord som nu har avslöjats i Tyskland, är fruktansvärda fakta om hotet från högerextremisterna. Deras marscher och samlingar fungerar som träning inför våldet. Anders Behring Breivik hämtade inspiration från marscher i bland annat England.
Att stoppa och isolera nazistmarschen är viktigt för att demo­ralisera nazisterna och stärka alla antirasister. Att ge nazisterna plattform är att ge plattform till terrorister.
Det handlar om alla andras yttrandefrihet. Idag behövs gemensam kamp mot högerpolitik och för rätten till asyl.
Det förutsätter kamp mot nazism.
Offensivs redaktion

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!