Stoppa nedläggningen av Sunderbyns fritidsgård

Lägg inte ner våra fritidsgårdar! (Foto: Luleå kommun)

av Bell Sundström // Artikel i Offensiv

Det kom ett förslag till kultur- och fritidsnämnden om att man ska slå ihop Gammelstads med Sunderbyns fritidsgård, vilket skulle leda till att Sunderbyns fritidsgård stängs. Det har lett till protester av unga och vuxna. Motivet till nedläggningen är att spara uppemot 750 000 kronor att lägga in och utveckla Ung I Luleå. 

Både elever och föräldrar är självklart jättebesvikna och klass 7A har därför kontaktat politiker och media samt skapat en namninsamling som nu har 350 underskrifter för att mot strida detta, men än så länge står beslutet kvar. 
Hanna Hämpälä, som är mamma till en av eleverna som är ansvariga för namninsamlingen, beskriver att fritidsgården är en trygghet för både eleverna då de har någonstans att ta vägen efter skoltid och umgås med alla kön i flera olika åldrar och att det också är en trygghet för föräldrarna då de vet vart eleverna håller hus och att de är i trygga händer. 
Eleverna fortsätter att kämpa för fritidsgården och hoppas att beslutet kan ändras när det förhandlas i nämnden den 28 oktober. 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!