Stoppa utvisningar av romer till Kosovo och Serbien!

2010-02-17 16:06:08
Det blev en stark demonstration i onsdags då över 200 ro­mer demonstrerade mot ut- visningar till Kosovo och Serbien. Sverige utvisar romer trots att alla rapporter förklarar det osäkra läget.

Från Säffle, Karlstad, Örebro och Göteborg kom demonstranter i bussar. Initiativet kommer från Romer i Säffle.
Att Migrationsverket och den svenska regeringen blundar för säker­hetsläget för romer i Serbien och Kosovo säger en hel del om vilket lågvattenmärkestillstånd som den svens- ka asylpolitiken befinner sig i.

– De som utvisas har ingenstans att ta vägen, ingen möjlighet till bostad, jobb eller ens tak över huvudet. Ro­mer förpassas till flyktingläger på soptippar eller under broar. Samtidigt är rasistiska attacker mot romer vanli-ga. Att se hemlösheten och hotbilden mot sig och sina barn vid risken för utvisning är en av anledningarna till den stora uppslutningen, sa Ramada­ni Sevde i sitt tal.
Mellan talen hördes talkörer från barnen, ”Vi vill stanna i Sverige”.

Avslutningsvis gick
representanter från romerna in och träffade en chef på Migrationsverket, där de res­te krav till försvar för utvisningshota­de romer.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!