Studiehelg: Ryska revolutionen i Råneå

2017-10-04 21:42:26
På Rättvisepartiet Socialisternas studiehelg i vacker miljö norr om Råneå den 30 september slets deltagarna mellan nutid och dåtid.

Med spänning och entusiasm följde närmare 20 vuxna och barn rapporterna om den massiva och till slut segrande antirasistiska demonstrationen i Göteborg. Samtidigt diskuterade vi det planerade ämnet för helgen: hundraårsjubiléet av den ryska revolutionen och de lärdomar den ger för att förstå och ingripa i dagens politiska rörelser.
Det blev viktiga diskussioner om hur kamprörelser föder nya demokratiska strukturer för att styra, om varför revolutionen kunder förrådas av en växande byråkrati och om hur de revolutionära processer som fanns då även dyker upp idag i massrörelser och revolutioner. I slutändan var det en toppenhelg för både politik och för att lära känna varandra. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!