Sundsvall: 40 gymnasielärare sägs upp

2011-04-27 19:09:17
Lärare och elever på Sundsvalls skolor känner alltför väl igen vårens nyheter från politiker och skolledning. Nya nedskärningar! Nu vill de sparka 40 lärare i den kommunala gymnasieskolan.

Högeralliansen tog i höstas för första gången i modern tid makten i Sundsvalls kommun. De kunde dra fördel av svek och ständiga nedskärningar och skolnedläggningar av den tidigare regimen bestående av S, V och MP, då de vann valet med bland annat löften om sto­ra satsningar på skolan.

Nu är vallöftena begravda, gymnasieskolan har tilldelats en mindre budget och skolledningens argument för nya nedskärningar låter som förr, minskade resurser och minskat el­evunderlag. 25 tjänster ska ryka i rena besparingar medan 15 tjänster sägs bero på minskat elevunderlag.
För att stoppa nedskärningarna och rädda jobben krävs nu att lärare, elever och föräldrar kämpar tillsammans för mer resurser till skolan.
Stefan Lundqvist

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!