Sundsvall: ”Flodhästar” i uppror för kvinnokliniken!

2011-06-01 15:16:02
Krisen för vården i Västernorrland fortsätter. I vinter och i vår har kvinnokliniken varit särskilt hårt drabbat. Nedskärningarna har lett till att personal har slitit ut sig när färre ska upprätthålla verksamheten. Många erfarna barnmorskor har sagt upp sig för att hitta jobb på annat håll.
Plötsligt sa också samtliga enhetschefer upp sig. Sedan fick klinikchefen Kenneth Challis lika plötsligt sparken av sjukhusdirektören.
Och inför sommaren och semestertider har sjukhusledning­en gått ut till allmänheten och sagt att blivande mammor  inte kan räkna med att få föda barn på Sundsvalls förlossningsavdelning. Gravida kan få åka till Sollefteå eller Hudiksvall!

Detta har givetvis upprört blivande mammor i Sundsvall. Frida Järund startade Flodhästupproret. Hon är höggravid och har beräknad födsel i juli och vill kunna föda i Sundsvall.
Hon startade facebookgruppen ”Flodhästupproret för en fungerande kvinnoklinik i Sundsvall!” som genast fick tusentalet medlemmar. Namnet kommer sig givetvis av att de höggravida upplever sig vara stora som flodhästar.
En namninsamling pågår nu också som ska överlämnas nu på fredag till ansvariga modera­ta landstingspolitikern Jacomi­na Berteema.
  • Gå med i facebookgruppen och skriv på namninsamling­en!
Per Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!