Supertrend & ickeexistens

2013-07-18 10:57:10
Tyson Gay har så klart inte dopat sig. ”Det var nån annan”, som han tydligt förklarade när testerna visade positivt.
Tänk om han sagt sig vara ansvarig. Det hade ju varit som om Jan Björklund tagit på sig skolans problem.
Det helt enkelt måste ju vara nån annans fel – tränare, eleverna eller nån.

Ronald Reagan kallades
för ”teflonpolitiker” när han var USA:s president på 1980-talet. Inget fastnade på honom.
Eftersom han spenderade en stor del av sina dagar med att sova middag och memorera vad talskrivarna kommit på låg det kanske nåt i hans icke-ansvar.

Men nu är det en supertrend. Tyson Gay är antagligen otroligt upprörd över vad kroppen ställt till med. Som när Carema-chefen fördömer vanvård.

Alla ministrar har lärt sig detta. Göran Hägglund (ber om ursäkt för eventuella kväljningar) påstår att han vill minska barngrupperna på dagis, Annie Löf vill minska miljögifterna, Beatrice Ask låter gråtfärdig nät hon vill förlänga straffen. Utan att skämmas kritiserar de sånt de är ansvariga för – en del av dem i sju år!

Det enda säkra när partiledarna höll tal i Almedalen var att omvärlden inte existerar.
Och hur skulle Reinfeldt eller Löfven ha kommenterat Egypten, Turkiet, Brasilien och EU? Typ ”lösningen är lärlingar med lägre löner”?
Än mindre vill de tala om sina systerpartier i andra länder.
I Grekland är det Moderaterna och Socialdemokraterna som tillsammans i regeringen genomför EU:s och Trojkans massaker på jobb och levnadsstandard.
I Ungern inför Moderaternas systerparti en slags rasistisk halvdiktatur. Socialdemokraterna har nog inte skaffat sig ett nytt systerparti i Egypten sen Mubarak föll. O s v – klart dom håller tyst.

Internationell gäst hos
S under Almedalen var istället Jennifer O’Malley Dillon, Obamas biträdande kampanjchef från USA. I ett långt inslag i P1 frågade till sist en reporter om val inte handlar en del om politik också.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!