”Sverige utvisar, Iran avrättar”

2011-06-29 15:17:28


Asylrörelsen i Stockholm demonstrerade utanför riksdagen för att stoppa utvisningen av Sanan Ashrafi till Iran.

Den 28 juni demonstrerade Asylrörelsen utanför riksdagen för att stoppa utvisningen av Sanan Ashrafi till Iran där han riskerar avrättning. ”Sverige utvisar, Iran avrättar” ropades när demonstrationen marscherade genom stan.

– Migrationsverket ifrågasätter inte att han varit politiskt aktiv mot diktaturen; de ifrågasätter inte att han fängslats; de ifrågasätter inte tortyrmärkena på hans kropp; men de säger att det varit på en ”låg nivå” och därför kan han tydligen utvisas, sa Rasool Banavand från Iranska flyktingars riksorganisation när han polemiserade mot beslutets orimliga resonemang.

– Som vi alla vet är tortyr och dödsstraff enligt svensk lag olagligt. Hur kan Sverige då agera som bödel? frågade talaren Anders Finström, bussförare och initiativtagare till facebookgruppen ”Vi kräver en mycket humanare flykting- och migrationspolitik” med tusentals medlemmar.
– Förra året dömdes Sverige av EU:s domstol för mänskliga rättigheter i Strasbourg för att de utvisade en politisk flykting – trots starka och bevisade asylskäl – till Iran där han torterades. I Sanans fall är asylskälen ännu starkare, inte minst till följd av hans medlemskap i Irans arbetarkommunistiska parti – Hekmatist. Men vi kan stoppa utvisningen av Sanan på samma sätt som utvisningen av Marzieh Kamangar och Mohammad Sirvan Forotan stoppades tidigare i år, sa Mattias Bernhardsson, kommunfullmäktigeledamot för Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge.
Han föreslog demonstration vid förvaret, maximal press mot beslutsfattarna och mänsklig blockad om de vägrar backa.
RS Haninge

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!