Tid för landsomfattande vårduppror

2011-06-29 15:28:30


Rädda vården!

– Situationen är allvarlig. Det går inte att driva verksamheten med nuvarande resurser, och därför väljer jag att gå, sa Per Björgell, chef för ak­utkliniken på Skånes universitetssjukhus (SUS) i Malmö, när han nyligen sa upp sig i protest.

– Antalet patienter på akuten ökar samtidigt som personalen nästan jobbar ihjäl sig. Och ytterligare nedskärningar är på gång. Man har tappat patientsäkerheten, men vi får ingen respons från ledningen, sa Björgell vidare till Metro i Malmö.
Trots allt tal om goda tider och ökade skatteinkomster fortsätter vårdnedskärningarna landet runt.

Nu behövs ett landsomfattande vårduppror. Sprid uppropet mot nedskärningar inom vården, som startats av Arvin Yarollahi, läkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!