Tjejjouren Fenix får inga pengar av kommunen

2009-06-24 11:20:41
Bodens drygt 1 år gamla tjejjour, Tjejjouren Fenix, har blivit nekade pengar av kommunen medan kvinnojouren i Boden får pengar för både kvinnojour och tjejjour. Bodens tidigare tjejjour existerar inte, kvinnojouren i Boden har hänvisat till Fenix när tjejer från jouren testat att ringa.

Har inte kommunerna ett ansvar? Tjejjourer är viktiga för samhället, framförallt unga tjejer som lever i ett tufft klimat, där jourernas huvuduppgift är att stärka och stödja tjejer men även kunna erbjuda en trygghet som ett skyddat boende. Men Fenix har inte fått några kommunpengar.

Många tjejjourer här i norr har ekonomiska problem och har svårt att få det att gå runt.
Vissa har inte möjlighet att erbjuda skyddat boende, eller skicka jourtjejer på utbildningar. Många upplever att samarbetet med kommunerna är dåligt och slår larm om hjälp från kommunerna för att ha en möjlighet att ekonomiskt gå runt. Det är en tydlig negativ trend att tjej- och kvinno- jourer inte prioriteras högt.
Sara Lindelöf

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!