Umeå: Kampanj mot rasism och nazism

2007-10-31 13:58:46
Under det senaste året har sverigedemokraterna (sd) fått ihop 10,5 miljoner kronor i partistöd från kommuner och landsting. Drygt 2 miljoner kronor kommer partiet att använda till riksomfattande kampanjer och till att etablera sig på nya orter – främst i Stockholmsområdet och i Norrland.
– Skandalen med sd:s höga bidrag visar att partistöden måste avskaffas, säger Davis Kaza, Rättvisepartiet Socialisterna i Umeå. Partierna borde finansieras av sina egna medlemmar – inte av skattepengar.
Rättvisepartiet Socialisterna i Umeå har startat en kampanj på skolorna för att bemöta sd.
– Vi tar striden mot sverigedemokraterna, säger Davis. Vi säljer handboken ”Sänk Rasismen” och mobiliserar till en demonstration den 8 december – den dag då nazisterna brukar demonstrera i Salem.
Dessutom gör nazistgruppen nsf just nu ett försök att etablera sig i Umeå. Demonstrationen den 8 december är ett led i att försöka behålla Umeå som nazistfri zon.

Patrik Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!