Umeå: rösta på RS i kårvalet!

2007-04-25 16:07:22
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) ställer upp i valet till Umeå Studentkårs fullmäktige den 7-10 maj.

Förra våren fick RS 9,5 % av rösterna och tre mandat i kårfullmäktige vid Umeå Studentkår. Nu ställer vi upp igen för att fortsätta driva de frågor som är viktiga för studenter:
• Sänk hyrorna
– Vi driver en kampanj för sänkta hyror, och fick kåren att utlova en hearing med det lokala bostadsbolaget Bostadens styrelse, säger Davis Kaza, kandidat för RS.
– 1 av 5 studenter lever under existensminimum. En orsak till detta är de höga hyrorna. Pengar finns – nu krävs kamp för att sänka hyrorna.
• Alkoholfria alternativ
– Vi fick kåren att lova att utlysa två alkoholfria kafékvällar under läsåret 06/07, säger Marie Bergqvist, kandidat i kårvalet. Studentlivets alkoholkultur måste ifrågasättas.
• Riv upp a-kasseförsämringarna
– Vi krävde en politisk strejk mot regeringen och att kåren skulle delta i fackets landsomfattande protester den 14 december, berättar Davis Kaza. Enighet mellan studenter och löntagare gynnar båda grupper.
• Stoppa sexuella trakasserier
– Vi avslöjade att det förekommer sexistiska sånger hos vissa studentföreningar – och genomförde en aktion kring detta 8 mars, säger Marie Bergqvist. 1 av 7 kvinnliga studenter har utsatts för sexuella trakasserier. Förekomsten av sexistiska sånger legitimerar diskriminering och sexuella trakasserier.
– Vi anser att kåren bör dra bort sitt stöd från föreningar och sektioner som publicerar kvinnoförnedrande material, avslutar Marie.
Rättvisepartiet Socialisterna på Umeå universitet

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!