Uppvaktning

2010-02-24 17:08:19
Idag, onsdag den 24 februari, överlämnade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) en första omgång namnlistor – Riv upp försämringarna av sjukförsäkringen – till LO med uppmaningen att facken måste utlysa en protestdag mot högerpolitiken och attackerna på sjuka, arbetslösa och äldre.
Det var 2 800 namnunderskrifter som lämnades till LO-ledningen denna gång och kampanjen fortsätter. Bland annat med aktiviteter i helgen.
Ett TV-team från Journalisthögskolan i Stockholm bevakade RS uppvaktning.
– LO-toppen bara pratar när man borde ta strid med strejker och massdemonstrationer som facken göra andra europeiska länder, säger RS vice ordförande Elin Gauffin som fick lämna listorna nere i receptionen. De i toppen vägrade komma ner. De satt kvar på sina rum, som en symbol över LO:s förlamande passivitet.

Lögnaktig Littorin

Tre fjärdedelar av alla som utförsäkrats från sjukförsäkringen vid årsskiftet har fått sänkt ersättning, tvärtemot vad regeringen påstod vid årets slut. Av de 11 500 personer som hittills tvingats  över till Arbetsförmedlingen har 73 procent eller drygt 8 300 personer fått lägre ersättning i januari än de fick som sjukskrivna. Merparten har den allra lägsta ersättningen 223 kronor om dagen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!