V vill lägga ner skola trots stora protester

2011-04-06 16:03:36
Det tog bara 4 dagar för politikerna i Borås, från informationsmötet på torsdagen med föräldrarna till att beslut fattades om nedläggning på måndagen. Men föräldrarna har inte gett upp.

Ilskan var så omfattande efter mötet i torsdags att den gick att ta på. Föräldrarna vid Norrbyskolan i Borås tillbakavisar politikernas förslag på att lägga ned skolan och är beredda att kämpa för den vilket lördagens demonstration visade.
– Vi vill ha kvar skolan. Närheten och tryggheten är viktig, säger Karin Swedan, som tog initiativet till demonstrationen.
Det finns mycket man kan ifrågasätta med dessa långtgående planer på att lägga ned skolan. Framförallt ur en demokratisk synvinkel där tjänstemän och nämndpolitiker bakom ryggen på föräldrar, barn och lärare gjort upp i hemlighet.
Detta födde spontana demonstrationer i Borås under lördagen då föräldrar och elever med plakat och talkörer intog gatorna.

Rättvisepartiet Socialisterna stödjer föräldrarnas kamp för sina barns skola. Att politikerna in i de sista hållit planerna på nedläggning hemliga beror på att de visste att det skulle vålla protester.
Att Vänsterpartiet gick till val på välfärd, skola och omsorg men nu är med och driver igenom denna nedlägg- ning måste leda till protester internt. Stadsdelsnämnden Västers ordförande Lennart Andreasson från Vänsterpartiet har dessutom gjort bort sig totalt med sitt utspel om att nedläggningen är för att främja integration.

För genuina välfärdsförsvarare inom Vänsterpartiet och Ung Vänster i Borås: Gå med i Rättvisepartiet Socialisterna, ta strid mot nedskärningarna i skola och omsorg!
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!