”Vad vill vi ha? Bredby kvar!”

2011-12-16 11:30:58
Den 7 december samlades runt 200 elever, samt personal och föräldrar utanför Bredbyskolans lokaler i Rinkeby. Budskapet var tydligt: Rör inte Bredby.

Offensiv har tidigare rapporterat att borgarna i Stockholms stad vill lägga ner Bredbyskolan i Rinkeby. Förra veckan höll eleverna på skolan en demonstration mot nedläggningen, där många elever uttryckte ett starkt missnöje med nedläggningen. ”Rör inte Bredby” och ”Vad vill vi ha? – Bredby kvar” ekade det mellan skollokalerna. Eleverna hade gjort egna banderoller som användes på demonstrationen som hölls av eleverna själva och alla verkade ­vara beslutsamma om att skolan som de går på ska vara kvar.
Olika politiska partier och organisationer var där för att ­stödja kampen för Bredby. Bland annat Vänsterpartiet och Ung Vänster var där, samt representanter för Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Basar Gerecci från Megafonen var en av de som talade på demonstrationen.
– Vi måste stå upp för vår förort!, sa han till jublande elever.
Även Hugo Witting från RS talade om vikten av att föräldrar, lärare och elever tillsammans kämpar för att rädda skolan.

Många media har rapporterat om kampen för att rädda Bredbysko­lan. Ofta har det vävts samman med de oupphörliga attackerna på några av Stockholms mest utsatta förorter: Husby, Tensta och Rinkeby. En rörelse mot högerns attacker på förorterna behövs, som gemensamt kan kämpa mot attacker på och nedskär­ningar inom vård, skola och omsorg, samt andra sociala försäm­ringar för ungdomar och ­arbetare i förorterna.
Anna Löfgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!