Vägra Kallas Hora i Nyhetsmorgon

2007-03-07 11:15:04
Som expert på kamp mot sexuella trakasserier blev Lina Westerlund från Elevkampanjen inbjuden att sitta med i TV4 Nyhetsmorgon tillsammans med Ida Lindberg, Sandra Stridh och Emelie Fors från Särlaskolan. Inledningsvis visade programledaren Jenny Östergren på allvaret och det oacceptabla i killarnas beteende på Särlaskolan genom att jämföra med om samma sak skulle ha ägt rum på deras arbetsplats.
– Man är jättevan vid det, det blir vardag, säger Sandra. Det är mest killar, men det finns tjejer också.
– Det är till exempel hora, slampa, svarar Emelie Fors på frågan om vilka ord det är som förekommer.
– Det är klart att det är inte kul. Jag känner mig inte så utsatt, men jag har ju kompisar som är det och de tycker att det är jättejobbigt, de vill inte gå till skolan och så.
När programledarna undrar om vi kallar det här mobbing, och att som man förr sa ”jävla tönt” nu ersatt av ”jävla hora”, betonar Lina att det här är sexuella trakasserier och visar på skillnaden genom att exemplifiera orddumpning.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!