Valupptakt i Haninge

2006-08-22 22:41:13
17 augusti deltog drygt 40, varav flera nya, medlemmar och sympatisörer på Rättvisepartiet Socialisternas upptaktsmöte i Haninge.
Mattias Bernhardsson, förstakandidat för RS i Haninge, inledde med att beskriva det politiska läget i Haninge, i Sverige och i världen. Flera viktiga poänger gjordes, där de etablerade partiernas likheter framhölls och där RS krav sattes in i ett sammanhang kopplat till dagens ekonomiska system.
Därefter betonade Lina Thörnblom, andranamn på RS lista, varje medlems och sympatisörs avgörande roll i valrörelsen och tog upp de ”två misstag en marxist inte får göra”: 1. tro att man har segern i hamn och 2. tro att spelet är förlorat – o-avsett insats. Rättvisepartiet Socialisterna garanterar kamp hur det än går i valet, men en plats i kommunfullmäktige skulle betyda en ny plattform att bygga ifrån.
Insamlingen till valfonden gav välbehövliga 6 643 kronor. Flera innehållsrika inlägg gjordes, om bland annat situationen inom vård och omsorg, fackligt arbete, kvinnokamp och om hur man som marxist arbetar i kommunfullmäktige – vi kämpar inte för arbetare, vi kämpar med arbetare!
Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!