Vanvårdande kapitalister tar över Bodens hemtjänst

2012-08-30 13:59:04
Offensiv har tidigare rapporterat om en 16-årig flickas dödsfall på det Caremastyrda ungdomsboendet Aspcenter i Boden. Flickan begick självmord trots flera anmälningar från anhöriga samt att socialstyrelsen påpekat brister bl a gällande suicidrisker. Nu ska Carema tillåtas bedriva hemtjänst i Boden.

Socialdemokraterna som styr skutan i Boden visar sina framfötter som tvättäkta byråkrater. Man släpper fritt in vårdgamarna Carema att ta hand om våra gamla för att kunna göra vinst på dem som har ett behov av vård och samtidigt kunna smita undan med våra skattepengar.
Socialdemokraterna gömmer sig bakom LOV, lagen om valfrihet. S-ordföranden i socialnämnden menar att de inte har något annat val än att släppa in dem på marknaden om vem som ska få utföra vården.
Regeringen vill å sin sida tvinga alla kommuner att införa LOV-lagen. En lag som endast är till för kapitalister som vill kunna göra en hacka på din mormor för att stoppa i egen ficka eller gömma i ett skatteparadis. Samtidigt som de gamla måste ­betala extra för tilläggstjänster som städ oftare än en gång varannan vecka o s v.
Välfärden måste rustas upp, inte packas ner i resväskor som är adresserade till skatteparadis, det gäller hela landet. Runt om kommunerna ser vi, inte minst i Boden, hur vård och omsorg i kommunal regi måste upprustas, inte läggas i händerna på vanvårdande riskkapitalister.

Raymond Ohlson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!