Varmt välkommen till seminariedagen Revolution2017 den 4 november i Stockholm.

2017-10-12 15:37:06

foto: Jeanette Andersson
Jan Hammarlund.

Revolution2017 presenterar stolt

RUBÉN FERNÁNDEZ, talare den 4 november

– Jag heter Rubén Fernández och är 40 år. Jag har varit medlem i den revolutionära vänstern i 22 år. Jag är med i IR:s styrelse och deltar i ledningsmöten. Jag har utfört olika uppgifter i organisationen, som medlem i studentfacket Sindicato Estudiantes permanenta kommission i början av 2000-talet, och senare organisatör i Malaga. Jag är för närvarande med i ett team på vårt högkvarter, vi ansvarar för att redigera vårt politiska material.

Vad kommer du att tala om den 4 oktober?

– Katalonien och resten av den spanska staten upplever historiska händelser. Den politiska krisen har förvärrats. Massornas direkta handlingar i Katalonien har tagit ett kvalitativt språng och förvandlat sig till en revolutionär rörelse.

– Reaktionen kommer att försöka krossa denna rörelse, med alla resurser till hands. Det har lanserats en propagandakampanj från staten och kapitalistiska media för att underlätta en omfattande repressiv kupp. Reaktionen syftar till att dra nytta av den enorma förvirring som för närvarande finns bland befolkningen i resten av Spanien, inklusive skikt inom arbetarklassen som inte sympatiserar med idén om självständighet. Men det blir inte lätt för reaktionen.

– Att upphäva Kataloniens autonomi, använda mer polisvåld eller fängsla politiska ledare kan väcka ett starkt motstånd i Katalonien och ge ytterligare ökat stöd för självständighet och en katalansk republik.

– Alla de stora mobiliseringar som vi har sett i Spanien de senaste åren har inneburit ett verkligt socialt uppror som har förvandlat medvetenheten hos miljontals arbetare. De har förlorat förtroendet för borgarklassens demokratiska institutioner. Denna process tar sig starkt uttryck i Katalonien och det är därför den härskande klassen ilsket har provocerats till desperat reaktion.

– Det ligger en akut svaghet i att vänsterorganisationer, fackföreningar och politiska partier inte förespråkar ett program för mobilisering, generalstrejk och enhet och solidaritet hos alla arbetare och ungdomar i Spanien och Katalonien.

– Från Izquierda Revolucionaria försvarar vi behovet av att kämpa för våra demokratiska rättigheter genom mobiliseringar, att störta Rajoyregeringen och öppna vägen till den socialistiska republiken Katalonien, den federala socialistiska republiken i övriga Spanien, baserat på en fri union – frivillig för de nationer och städer som komponerar Spanien för tillfället. Vi är i en avgörande fas i klasskampen.

JAN HAMMARLUND, sångare den 4 november

Ikontrubadur i kampens tjänst längre än någon annan. Generation efter generation har Hammarlund värmt med sin ljuva stämma och stenfasta vil-ja i snålblåsten på små som stora demonstrationer på Sergels torg.
Den 4 november utlovas bland annat en partisansång och poesi.

MINELA MAHMUTOVIC, talare den 4 november

Har du inte hört Mahmutovic tala förut – kom till Södergården på kvällen den 4 november bara av denna anledning. Hon tvekar inte, utan går rakt på sak och har valt ett ämne som alla skulle behöva plugga in – rappa svar på borgarnas förtal om ryska revolutionen 1917 och om socialismen. Minela Mahmutovic är en drivande socialist från Göteborg.
Bilden är från den historiska antirasistiska dagen den 30 september nyligen som stoppade nazistmarschen.

Plats: Södergården, Götgatan 37, Stockholm.

Biljetter 50 kr, ring 073 509 06 84 eller kontakta rs@socialisterna.org

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!